E-COLECȚIA de fapte bune: Calculatoare noi din calculatoare vechi, pentru copiii vulnerabili

Începând de sâmbătă, 22 mai, până în 19 iunie, toți cei din București, Cluj și Timișoara care au acasă un calculator sau un laptop pe care nu îl mai folosesc, îl pot duce în zonele amenajate pentru colectare din parcările Kaufland, urmând ca acestea să fie recondiționate și dăruite copiilor din 100 de școli, aflate în 36 de județe din România.

Cei din alte orașe, care doresc să doneze un calculator vechi, pot accesa platforma www.educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT către sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

Intitulată „E-COLECȚIA de fapte bune”, campania inițiată și derulată de Kaufland România și Asociația Ateliere Fără Frontiere, prin platforma www.educlick.ro, își propune colectarea laptopurile și calculatoarele uzate pentru a le recondiționa și dona ulterior școlilor din mediile vulnerabile.

Clujenii care doresc să contribuie la această inițiativă vor găsi mașina Ateliere Fără Frontiere în parcarea  Kaufland Mărăști, str. Fabricii 12, Cluj-Napoca, în ziua de 12 iunie.

„Ne propunem să strângem peste 5.000 de calculatoare, din care aproximăm că vom reuși să recondiționăm aproximativ 3.000 de calculatoare performante, care vor ajuta copiii să țină pasul cu școala online și vor contribui la dotarea laboratoarelor de informatică, în instituțiile în care elevii s-au întors la învățământul clasic”, declară Lorita Constantinescu, director de dezvoltare al Ateliere Fără Frontiere. Calculatoarele și laptopurile vor fi donate până la sfârșitul anului și vor avea „peste 30.000 de beneficiari – elevi și profesori”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut