După titlul de campioană, U-Olimpia Cluj a cucerit și Cupa României la fotbal feminin

U-Olimpia Cluj a câștigat, duminică, Cupa României la fotbal feminin. După un meci extrem de spectaculos, clujencele au câștigat finala competiției împotriva celor de la Heniu Prundu Bârgăului cu scorul de 6-2 (4-1). Ultimul meci al acestui sezon s-a desfășurat pe Stadionul ”Arcul de Triumf” din București.

Campioana României a deschis scorul încă din min.4, prin Mara Bâtea, care a trimis în poartă după o centrare excelentă venită de la Andreea Pânzariu. 1-0! Clujencele se desprind pe tabelă rapid, în min.8, când căpitanul echipei și al națonalei României, Ioana Bortan, a trimis mingea în vinclu, în urma unei lovituri libere executate de la 17m.. 2-0! Echipa bistrițeană reduce din handicap, în min.29, prin Andreea Laiu, cu o lovitură perfectă cu capul trimisă din marginea careului de 6 m. 2-1! Fetele antrenate de Daniel Sima se aruncă în atac și, în min.43, Carmen Marcu reface diferența de două goluri, după o eroare uriașă a portarului echipei din Prundu Bârgăului. 3-1! Tot Carmen Marcu stabilește și scorul pauzei, în min.45, cu o execuție excepțională de la 35 de metri. 4-1!

Repriza a doua începe perfect pentru echipa din Cluj: Mihaela Ciolacu, min.49, trimite și ea în vinclul porții bistrițene, după o lovitură liberă executată de la mare distanță! 5-1! În min.53, Andreea Laiu reușește la rândul ei o execuție de excepție, trimițând imparabil în poarta americancei Hall, tot din lovitură liberă. 5-2! Maria Stamate, min.87, înscrie spectaculos în poarta bistrițencelor, după un șut plasat din mijlocul careului mare. 6-2, scorul final al partidei!

U Olimpia Cluj a început meciul cu: Hall – Stamate, Botojel, Sigheartău, Pînzariu – Bâtea, Bortan (cpt), Ciolacu – Țabur, Marcu, Bălăceanu

A fost a doua finală consecutivă între fetele de la „U” Olimpia Cluj și cele de la Heniu Prundu Bârgăului. Anul trecut, pe Stadionul „Francisc von Neuman” din Arad, cele două mari rivale au oferit unul dintre cele mai frumoase spectacole din ultimii ani în fotbalul feminin românesc. Câștig de cauză au avut fetele de la „U” Olimpia Cluj, care s-au impus cu scorul de 1-0, după prelungiri.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut