După doi ani de restricții sanitare, românii vor să se întoarcă la birou

Un sondaj realizat de o platformă de recrutare online arată că mai mult de jumătate dintre angajații din România (peste 62%) preferă să lucreze la birou sau, eventual, în sistem hibrid.

Cei doi ani în care România s-a aflat în stare de alertă din cauza pandemiei a adus mai multe modificări pe piața muncii, una dintre cele mai importante fiind creșterea numărului de persoane care lucrează ”de acasă” (remote). Totuși, lipsa interacțiunii cu colegii şi imposibilitatea separării timpului personal de cel alocat profesiunii îi determină pe majoritatea angajaților să revină la munca la birou. Astfel, doar 38% dintre participanții la sondaj au susținut că preferă să lucreze exclusiv remote. De asemenea, 24% dintre angajaţi spun că posibilitatea de a lucra remote reprezintă un beneficiu de luat în calcul la negocierea unui contract de muncă. Pe de altă parte, doar 7% dintre angajaţi mai consideră că lucrul exclusiv de la birou ar reprezenta un compromis, iar 14% spun că ar accepta mai greu o poziţie care implică exclusiv munca în sistem remote.
Totuși, interesul pentru joburile remote este foarte mare în continuare, cele mai multe aplicări pentru acest tip de slujbe fiind în Vânzări, IT, Telecomunicaţii şi Management.

În prezent, 48% dintre participanții la sondajul realizat de BestJobs lucrează la birou, 42% exclusiv de la distanţă, iar 10% într-un sistem hibrid.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut