După ce a condus cu 2-0, U Cluj a fost egalată de Chindia în ultimele secunde ale partidei!

U Cluj a terminat la egalitate, scor 2-2, la Ploiești, în fața Chindiei Târgoviște, în primul meci al etapei a 26-a din SuperLigă. ”Șepcile roșii” au condus cu 2-0, prin reușitele lui Thiam, de la finalul primei reprize, care a înșirat 3-4 adversari și a șutat imparabil în plasa porții gazdelor, iar apoi prin Ze Gomes, în startul actului secund, după o foarfecă de toată frumusețea. Golurile gazdelor au fost marcate de Neguț, din penalty, în min.64, și de Boldor, în minutul cinci al prelungirilor!

În urma acestui rezultat, U Cluj rămâne pe locul 14 în clasament, cu 25 de puncte.

Ioan Ovidiu Sabău a ales să înceapă meciul de la Ploiești cu Martic si Nistor titulari, doi dintre jucătorii ajunși la U Cluj în aveastă săptămână.

Echipele de start:

Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Ioniță – Chamed, Dulca, Akhmnatov – Cooper, Popa

U Cluj: Gorcea – Martic, Fl Ilie, Ispas, Chipciu – Bic, Simion, Remacle – Nistor – Gomes, Thiam

Primul șut periculos al meciului îi aparține lui Chipciu, în min.7, dar mingea a ocolit poarta lui Căbuz. Cooper reia cu capul din mijlocul careului, în min.10, dar Gorcea reține cu siguranță. Lovitură liberă periculoasă pentru U Cluj, de la 18 metri, în min.15, execută puternic Ispas, dar pe centrul porții iar Căbuz a respins cu pumnii. Replica gazdelor vine în minutul imediat următor, la marea ocazie a lui Chamed, care a trimis pe lângă poartă din marginea careului de 6 m. Gomez trimite puternic în vinclu, în min.21, dar golul clujenilor este anulat pentru o poziție de offside, confirmată și de VAR. Ocazie uriașă de gol a Chindiei, în min.28 ratată de Cooper, care a trimis cu capul la o palmă de stâlpul porții lui Gorcea, țintuit pe linia porții!  Chamed trimite pe lângă poartă din afara careului, în min.39. GOOOOOOOOL U Cluj! Thiam reușește să înscrie, în min.44, după o cursă fantastică printre fundașii Chindiei și după un șut puternic din marginea careului. 0-1! VAR-ul analizează un posibil offside la atacantul Clujului. Golul a fost validat!

U Cluj începe în forță repriza secundă și ratează desprinderea pe tabelă în min.49, după ce Martic reia puternic cu capul, dar Căbuz respinge in extremis în corner. GOOOOOOOOL U Cluj! Gomez reia spectaculos în poartă din foarfecă din 8 metri, în min.51! 0-2! Arbitrul Istvan Kovac revede la VAR un presupus fault al lui Ilie asupra lui Cooper în suprafața de pedeapsă, și dictează penalty pentru Chindia! GOL Chindia! Neguț transformă cu siguranță lovitura de la 11 m, în min.64! 1-2! Șut senzațional trimis de Șerban, de la Chindia, în min.77, dar Gorcea a avut un reflex de excepție, scoțând de sub transversală! O nouă ocazie uriașă de egalare, în min.81, la lovitura de cap a lui Popa. Mingea a izbit transversala! Gorcea își salvează iar echipa cu o intervenție excelentă la șutul trimis de Buș, în min.90+1! GOL Chindia! Boldor trimite în poartă, nemarcat în mijlocul careului, cu câteva secunde înainte de finalul celor cinci minute de prelungiri! 2-2! Final dramatic pe stadionul din Ploiești!

Etapa următoare, U revine pe Cluj Arena și va juca împotriva celor de la FC Botoșani. Partida se va disputa sâmbăta viitoare.

Sandu Mureșan

Foto: Prosport

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut