Drumuri mai bune în zona Câmpiei

A fost criticată mereu, până nu demult, starea drumurilor pe Câmpia Transilvaniei.  Acum un an, de exemplu, era un adevărat calvar să circuli pe traseul Gherla – Ţaga.  În prezent, aici poți să circuli ca pe bulevard. Au dispărut  gropile, pe toată distanţa s-a asfaltat carosabilul.

Acelaşi lucru s-a realizat şi pe drumul Gherla – Sic.  În prezent, drumarii lucrează pe traseul Buza – Feldioara – Hodaie, unde se execută lucrări de întreţinere pe o lungime de 17 kilometri. Este vorba de plombări, de completarea acostamentelor, curăţirea  şanţurilor şi rigolelor. Acum câţiva ani pe acolo se circula anevoios, dar prin această investiţie, în sfârşit se uşurează accesul autoturismelor între Buza şi comuna Cătina.

Zilele trecute, de exemplu, s-a lucrat pe raza localităţii Feldioara, unde se pune balast stabilizat, pregătindu-se astfel asfaltarea porţiunii respective. Pe  raza centrului de comună, prin grija Primăriei s-au modernizat străzile şi uliţele, dar pe drumul Buza – Ţaga, pe dealul Habadocului se circulă în continuare în condiţii  grele. Acolo ar trebui reparat drumul, care este plin  de gropi.

Deci, a fost o vară fierbinte pe Câmpie, unde au fost amenajate și noi drumuri de hotar. Numai pe raza comunei Fizeşu Gherlii s-au modernizat 6 kilometri de drumuri de ţară, pe care, mai ales în această perioadă a culesului, este un du-te – vino permanent.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie