Drumul Lombului, finalizat după aproape șapte ani de la demararea lucrărilor

Drumul Lombului (1,6 km) va fi finalizat până la sfârșitul anului, a anunțat primarul Emil Boc. Potrivit edilului, până acum au fost realizate următoarele lucrări: rețea de apă și canalizare: 100%; rețea de energie electrică: 100%; carosabil, trotuare și piste de biciclete: 70%; iluminat public cu LED: 60%.

Drumul deservește zona de acces în dealul Lombului, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și TEAM). „Odată cu noua infrastructură rutieră se creează noi oportunități pentru investitori și pentru viitorul industriilor creative din municipiul nostru. Conform contractelor încheiate până în acest moment, s-au asumat investiții de peste 20 mil. euro și se vor genera cel puțin 1.000 de locuri de muncă în domenii precum: farmaceutică, textile, învățământ superior, fabricare mobilă, fabricare corpuri de iluminat, producție publicitară ș.a.

De asemenea, în zonă va fi realizat Science Campus Cluj, un ansamblu dedicat cercetării științifice, pe o suprafață de. 64.797,65 mp”, a precizat Boc.

Lucrările la drum au început în 1 iulie 2015. Potrivit estimărilor de la acea dată, drumul trebuia realizat până la sfârşitul anului 2015. „SC Kiat Group Construct SRL, executantul accesului din strada Oaşului la Cartierul Lomb, va finaliza lucrarea în acest an”, declarau reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor.

Valoarea contractului pentru drumul cu patru benzi este de 17,9 milioane de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut