Drum expres în loc de centură ocolitoare, la Dej

Deputatul Cornel Itu are o veste bună pentru dejeni, care vor putea circula în viitor pe drumul Someș Expres, al cărui traseu se află în vecinătatea Dejului şi va avea şi funcția de ocolire a acestui municipiu.

Drumul Someș Expres va fi construit în vecinătatea municipiului Dej, pe direcția N-NE, şi va avea şi rolul de ocolire a municipiilor în proximitatea cărora se va desfășura traseul, preluând traficul de tranzit și periurban care în prezent traversează localitățile. Cornel Itu spune că pentru acest obicectiv a fost devansată promovarea procedurii de achiziție publică pentru “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia-Mare-Suceava: Lot 1 Baia Mare- Bistrița, Lot 2 Bistrița-Vatra Dornei și Lot 3 Vatra Dornei-Suceava”, procedura fiind în derulare, în faza de verificare ANAP pentru postare în SICAP.

Inițial centura ocolitoare a municipiului Dej a fost inclusă în Master Planul General de Transport, dar acesta a fost modificat ulterior într-o variantă care nu mai presupunea și construcția centurii. Legea bugetului de stat pe 2019, adoptată în 15 februarie, a cuprins finanțarea lucrărilor pentru centura de ocolire. Lucrarea, cu o valoare estimată a contractului de 104.525.520 lei fără TVA (22 milioane euro), a fost scoasă la licitație, dar a fost depusă o singură ofertă, declarată neadmisibilă.

Articole din aceeasi categorie