Droguri și amenzi, la Untold

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au constatat, în prima zi a festivalului Untold 2021, 8 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

La rândul lor, polițiștii din Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au constatat 6 infracțiuni statuate de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi și 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situațiilor de urgență și a regulilor referitoare la fumat în locurile publice.

În punctele și posturile medicale avansate, 126 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecțiunilor au fost soluționate pe loc, doar în șase situații a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate – informează un comunicat de presă al forțelor de ordine implicate.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut