Drogații de pe șoseaua Cluj-Napoca Gherla

Nu mai puțin de zece dosare penale pentru consum de droguri au fost întocmite de polițiștii clujeni în urma unei razii de amploare ce a avut loc în noaptea de joi spre vineri pe drumul european E 576 Cluj-Napoca-Dej. Acțiunea s-a desfășurat în contextul festivalului de la Bonțida și a urmărit prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

S-a acționat cu preponderență pe DN1C E576, fiind o arteră principală și intens circulată în această perioadă.

Polițiștii au efectuat peste 800 de testări cu aparatele etilotest și aproximativ 50 de testări cu aparatele Drugtest.

Astfel că, au fost întocmite 12 dosare de cercetare penală la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv 10 pentru consumul de substanțe stupefiante și 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar alte 2 pentru alte fapte de natură penală.

Totodată, pentru abaterile constate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 23.000 de lei, fiind reținute 13 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În cazul a 13 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare.

„Vă recomandăm să adoptați o manieră prudentă de conducere, să respectați regulile și indicațiile polițiștilor rutieri, iar dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu vă urcați la volan. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibația alcoolică este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De altfel, cu aceeași pedeapsă se sancționează șoferii care conduc sub influența substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut