Drapelul de luptă al „Dragonilor Transilvani”, distins cu „Virtutea Militară”

Drapelul de luptă al Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” din Dej a fost distins de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler cu însemn de război pentru participarea la misiunea NATO Resolute Support în teatrul de operaţii din Afganistan.

Distincția a fost înmânată în cadrul ceremoniei militare desfăşurate la Arcul de Triumf cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan.

Batalionul 811 Infanterie “Dragonii Transilvani” este o unitate tactică luptătoare, operaţionalizată din timp de pace, capabilă să reacţioneze imediat împotriva ameninţărilor directe la adresa securităţii şi apărării naţionale oriunde pe teritoriul ţării. În timp de pace, în situaţii de criză şi de război este subordonată Brigăzii 81 Mecanizată.
Cea mai complexă misiune a infanteriştilor dejeni s-a desfăurat în 2003 în Irak în cadrul operaţiunii „Antica Babilonia”, declanşată împotriva terorismului. Misiunea din Irak a fost cea mai dificilă şi periculoasă a armatei române de după cel de al Doilea Război Mondial, militarii dejeni fiind primii care au descins în acest teatru de operaații. Infanteriştii ardeleni au dat dovadă de mult profesionalism şi au reuşit să execute misiunea cu mare succes. Ei s-au întors în Irak în 2006, reuşind şi de această dată să-şi facă datoria cum trebuie, ca la final să fie apreciaţi de partenerii de coaliţie. De asemenea, în 2007, 2010 și 2015 au fost dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan.

Experienţa dobândită în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii, profesionalismul militarilor şi valorile înrădăcinate de-a lungul celor 25 de ani de activitate, au transformat batalionul într-una dintre unităţile de elită ale Armatei României.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut