Drag și dor de Cășei

Sub acest generic, duminică, 24 iulie, de la ora 14:00, pe terenul de fotbal din Cășeiu debutează tradiționala sărbătoare anuală a locuitorilor așezării din vecinătatea Dejului, „Întâlnirea fiilor satului”.

În cadrul spectacolului organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Cășeiu vor evolua cunoscuții și apreciații interpreți de muzică populară Felix Gălan și Ioan Dordoi, fiii comunei, Dorina Grad, Ovidiu Purdea Someș, Zina Doboș și Ioana Breda Morar, alături de care vor mai urca pe scenă mesagerii folclorului din zonă, Adina Lazăr, Celina Găldean, Diana Moga, Cristian-Dorian Mezei-Pop, Cătălina Săplăcan, Alexandra Moldovan, Camelia și Diana Rodilă. Un adevărat regal folcloric, din bogatul program pregătit de gazde nelipsind frumoasele și originalele jocuri populare susținute de Ansamblul de dansuri populare Valea Someșului” din Gherla, instructori prof. Ovidiu Todea și Ile Țegean, Ansamblul „Someșana” de pe lângă Casa Municipală de Cultură Dej, coordonat de Lucian și Reghina Tecar și „Jucăușii din Cășeiu”, îndrumați de Radu și Denisa Târnovan. DJ Gringo va asigura muzica și buna dispoziție a tinerilor care vor fi prezenți la evenimentul din weekend.

Copiii vor avea la dispoziție tobogane gonflabile și alte jocuri atractive, organizatorii mai pregătind și alte surprize plăcute pentru cei mici.

Primarul din Cășeiu, Silviu Boldor, cu această ocazie lansează invitația tuturor locuitorilor comunei și celor din alte localități din împrejurimile municipiului Dej să onoreze această manifestare de mare tradiție, unde vor domina muzica, dansul popular și voia bună.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut