Dracula Internaţional Film Festival propune o nouă competiție cinematografică

Dracula Internaţional Film Festival a anunţat lansarea competiţiei de filme de scurtmetraj, animaţie şi lungmetraje pentru a IX-a ediţie a festivalului, care se desfăşoară la Braşov, în perioada 13-17 octombrie.

Filmele ce urmează a fi trimise trebuie să fie pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animaţii, filme experimentale, culte, şi, de asemenea, să fie produse în perioada 2019 până în prezent şi să nu fi fost difuzate în România, criteriu de eligibilitate pentru lungmetraje şi pentru scurtmetrajele internaţionale.
„Toate filmele eligibile la Selecţia Oficială vor fi evaluate de o comisie a cărei decizie de a le introduce sau nu în Selecţia Oficială DFF 2021 este finală. La ediţia din anul 2021, 10 filme vor fi selectate pentru competiţia de lungmetraj Dracula International Film Festival. Filme vor fi difuzate la Cinema Astra din Braşov, dar şi online. Toate proiecţiile de filme din competiţiile festivalului vor fi cu intrarea gratuită”, e spune într-un comunicat al organizatorilor.
Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist şi colaborator al numeroase publicaţii de româneşti şi străine, iar selecţionerul secţiunii de scurtmetraje este criticul de film Cristian Mărculescu.
La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiţie concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi trofeul Vladutz (scurtmetraje româneşti).
La toate categoriile, filmele vor fi jurizate de un juriu internaţional.
Înscrierile se pot face pe www.draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival.
În anii anteriori, peste 3.000 de filme de lung şi scurtmetraj au fost înscrise în competiţiile festivalului. Dracula International Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut