Două vagoane cuprinse de flăcări la Cluj-Napoca

Două vagoane dezafectate ce erau staționate pe o linie secundară în Stația CFR Cluj-Napoca au fost cuprinse de un incendiu duminică dimineața, a anunțat ISU Cluj.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, care acționează în prezent pentru stingerea flăcărilor.
“O persoană este consultată la fața locului de către un echipaj SAJ și urmează să fie stabilit dacă se impune transportul la spital. Totodată, prin dispeceratul comun din cadrul ISU Cluj, a fost anunțată compania națională de căi ferate pentru a se opri alimentarea cu energie electrică a liniilor de înaltă tensiune situate deasupra garniturii de tren”, a anunțat ISU Cluj.

Cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la focul aprins de persoane fără adăpost, într-unul dintre vagoane, pentru a se încălzi.

ISU a precizat că persoana consultată la fața locului prezenta arsuri la nivelul feței și suspiciuni de intoxicație cu fum, fiind transportată la spital.

 

În urma evenimentului, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca au demarat cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și vătămare corporală din culpă.

În urma incendiului produs a rezultat rănirea unui bărbat, acesta fiind preluat de echipajele medicale.

La câțiva zeci de metri de stația CFR Cluj-Napoca spre Baciu se află zeci de vagoane de călători ruginite. Un adevărat dezastru iar gunoaiele aruncate la voia întâmplării pe de o parte și de alta a căii ferate completează imaginea apocaliptică.

Cu toate că vagoanele au zeci de ani vechime, până acum nu s-a reușit casarea lor și transferarea la fierul vechi.

Vagoanele pline de rugină, au geamurile sparte, ușile distruse și scaunele deteriorate, fiind în stare avansată de degradare. Multe dintre ele sunt folosite drept locuință de către oamenii străzii.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut