Două unități academice noi în Stațiunea Științifică UBB – Danubius

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a anunțat că adaugă două unități academice noi celor deja existente în cadrul Stațiunii Științifice UBB – Danubius, din Coronini, județul Caraș-Severin.

Este vorba de „Laboratorul de Analize Geografice Complexe”, coordonat de Facultatea de Geografie a UBB, care va realiza analize și studii orientate spre hidrometrie și biogeografie (în relație cu arii și situri protejate din zonă) și de „Centrul de Dezvoltare Comunitară”, coordonat de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB, care va dezvolta studii și proiecte cu relevanță pentru dezvoltarea comunitară din regiune, atât în zona rurală, cât și în zona urbană.

Potrivit declarației rectorului, prof. dr. Daniel David, UBB își aduce astfel contribuția la dezvoltarea regiunii în care se află Centrul Universitar UBB din Reșița prin înființarea de laboratoare științifice „care să susțină atât cercetarea avansată de interes general, cât și o dezvoltare inovativă locală și regională bazată pe cunoaștere”. De asemeni – precizează prof. dr. Daniel David -, prin instalarea Centrului de Dezvoltare Comunitară în cadrul stațiunii științifice, acțiunile UBB se vor extinde și spre dezvoltarea rurală, pentru zona urbană existând deja un proiect în derulare dedicat strategiei de dezvoltare a municipiului reședință de județ Reșița.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut