Două evenimente europene majore, luna aceasta, la Cluj-Napoca

Primarul Emil Boc a menționat, în cadrul ședinței de Consiliu local, două evenimente importante și cu impact european major ce vor avea loc luna aceasta, la Cluj-Napoca. Unul din ele vizează inovarea, iar celălalt îi are în vedere pe tineri.

Salut două evenimente cu impact european major la Cluj, care se vor desfășura în perioada 18-20 mai. Unul este Innowave Summit, care este unul dintre cele mai mari evenimente de inovare din Europa Centrală și de Est. În parteneriat cu Varna, cu Comisia Europeană, inclusiv prin prezența comisarului european pe Educație, Mariya Gabriel, vom marca acest eveniment care arată profilul Clujului, de centru puternic de inovare, un hub al dezvoltării inteligenței artificiale, un hub care se uită la slujbele viitorului și care le accesează. E un avantaj major al Clujului, iar sarcina noastră este să oferim infrastrcutura și cadrul de manifestare acestei elite în inovare pe care orașul nostru o are.

De asemenea, ne aflăm la o săptămână distanță de finalizarea Conferinței despre Viitorul Europei. La Strasbourg în 9 mai, se va prezenta concluzia acestei conferințe pornită de la cetățeni, părerile, opiniile cetățemilor, propunerile privind funcționarea Europei care vor fi înaintate Comisiei Europene, Consiliului European și Parlamentului European, în vederea implementării lor. Comitetul European al Regiunilor din care fac parte și eu a formulat acele păreri, opinii, recomandări care se regăsesc în concluziile conferinței, iar după aceea urmează implementarea. Vom avea o dezbatere despre concluziile conferinței în 19 mai, în prezența președintelui Comitetului European al regiunilor la Cluj pentru a sta racordați la această dimensiune europeană, și semnarea în prezența comisearului european pentru tineret a Rețelei capitalelor europene de tineret. E un proiect pilot pornit de la Cluj, e meritul tinerilor din Cluj, atât pentru câștigarea titlului de Capitală europeană a Tineretului în 2013 pentru 2015, cât și pentru implementarea și urmările ce au avut loc după câștigarea titlului de Capitală europeană a Tineretului. Îi felicit, rolul nostru este să îi susținem (n.red- pe tineri) acum în anul european al Tineretului să arătăm încă o dată preocupare față de problemele lor și să avem activități practice de implementare în vederea susținerii tinerilor”, a declarat Emil Boc.

Reamintim că municipalitatea a subliniat, nu o dată, că acest summit este unul dintre cele mai importante evenimente din Sud-estul Europei, inovarea fiind un pilon important pentru cooperarea strategică dintre orașele din întreaga Europă.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut