Dosar penal pentru o petrecere cu 114 persoane

Poliţiştii clujeni au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au depistat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-un local din Cluj-Napoca, o petrecere la care au legitimat 114 persoane.

„În jurul orei 01.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie au identificat un local situat pe strada Horea, în interiorul căruia se desfăşura un eveniment cu participarea unui număr mare de persoane. La faţa locului au fost legitimate 114 persoane, fiind constatat faptul că măsurile individuale de protecţie impuse în vederea prevenirii şi combaterii efectelor COVID-19 nu au fost respectate. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând a fi stabilite împrejurările în care evenimentul a fost organizat”, se arată într-un comunicat trimis, sâmbătă, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio Pop”, au desfăşurat activităţi de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În cadrul activităţilor au fost angrenate peste 270 de forţe, fiind legitimate aproximativ 700 de persoane şi verificate 82 de societăţi comerciale. Totodată, au fost oprite pentru control 135 de mijloace de transport persoane”, precizează IPJ Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut