“Dorel” nu a reușit să le strice weekendul, clujenilor

Avaria care s-a prudus vineri, pe raza localității Apahida, fiind afectată alimentarea cu apă în mai multe zone, a fost remediată, iar de sâmbătă s-a început reluarea furnizării apei. Se pare că o conductă a fost „agățată”, în timpul efectuării unor lucrări.

„Avaria a fost remediată în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, iar în dimineața zilei de sâmbătă s-a început reluarea furnizării apei. A durat un pic până s-a umplut sistemul de la Apahida la Gherla, dar la prânz erau alimentate în condiții normale, toate localitățile”, a declarat pentru Făclia Lucian Croitoru, director comunicare la Compania de Apă Someș S.A.

Conform acestuia, se pare că o firmă care lucra pentru modificarea albiei Someșului în vederea lărgirii pistei aeroportului ar fi agățat o conductă.

Vineri, autoritățile clujene au anunțat faptul că în timpul lucrărilor de deviere a râului Someșul Mic, pe raza localității Apahida, s-a produs o avarie și este afectată alimentarea cu apă pentru consumatorii din perimetrul mai multor localități, pe perioada lucrărilor pentru remediere.

Localitățile afectate au fost: Apahida, Sânnicoară, Corpadea, Câmpenești, Sub Coastă, Dezmir, Pata, Bodrog, Boju, Cara, Moriști, Cojocna, Jucu de Mijloc, Parc Industrial Tetarom III, Jucu Herghelie, Jucu de Sus, Gădălin, Vișea, Borșa, Borșa-Cătun, Ciumăfaia, Giula, Chidea, Bădești, Răscruci, Bonțida, Iclod, Livada, Orman, Fundătura, Iclozel, Cornești, Lujerdiu, Morău, Bârlea, Tioltur, Stoiana, Luna de Jos, Dăbâca, Pâglișa, Aluniș, Ghirolt.A

La acel moment, Compania de Apă recomanda, ca și anterior de altfel, și în contextul crizei de apă cu care s-au confruntat două comune din județul Cluj, consumul acesteia în mod cumpătat, având în vedere perioadele caniculare și datele prognozelor meteorologice din perioada următoare, pentru a preveni posibilele limitări de alimentare cu apă potabilă.

Lucian Croitoru a mai explicat că, între timp a plouat și consumul din rețea a scăzut puțin, dar din păcate ceea ce se obține prin campaniile de conștientizare nu este pe măsură așteptărilor Companiei de Apă.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut