Donează un ghiozdan – fă un copil să zâmbească

Conform tradiției, în fiecare vară în municipiul Gherla se derulează mai multe acțiuni umanitare dedicate copiilor. Programul „Donează un ghiozdan – fă un copil să zâmbească!” este proiectul prin care, la începutul fiecărui an școlar, Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla, vin în întâmpinarea copiilor ce provin din familii defavorizate cu risc de excluziune socială, eșec/ abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici/ familia extinsă a acestora.

Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră, dar și municipiul Gherla și împrejurimile orașului. În familiile sărace, marginalizate, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la școală sau la grădiniță, dar nu pot din cauza faptului că nu au un ghiozdan sau rechizite, adică nu dispun de resursele financiare necesare. „Suntem convinși că educația este aspectul cel mai important al unei societăți. Campania filantropică vizează creșterea participării la cursuri a copiilor, prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate, pentru a aduce o schimbare în viața acestora, motivându-i prin implicarea noastră și a comunității. Acesta este momentul cel mai potrivit pentru a schimba destine și de a acorda o șansă la o viață socială normală. Fiecare copil merită să spere la un trai mai bun, la o copilărie frumoasă în sânul propriei familii. Prin campania inițiată de Protopopiatul Ortodox Gherla organizatorii doresc ca fiecare copil să beneficieze de un ghiozdan echipat corespunzător începerii noului an școlar. Gestul de a dărui este cel mai frumos și mai minunat pentru cel ce dăruiește, cât și pentru cel ce primește. O mână întinsă din partea noastră poate însemna pentru ei totul”, spun inițiatorii proiectului.

Persoanele cu inima deschisă care doresc să fie alături în această acțiune umanitară pot contacta Serviciul de Asistență Comunitară – Protopopiatul Ortodox Român Gherla, str. 1 Decembrie 1918 nr. 31, Gherla, de luni până vineri, între orele 8:00 – 16:00.

Această campanie umanitară și în anii trecuți s-a bucurat de mare succes, mulți gherleni, în pragul anului școlar, aducând o rază de speranță copiilor din familiile nevoiașe. O inițiativă lăudabilă, ce se repetă an de an la Gherla, spre bucuria și satisfacția elevilor și a părinților.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut