Doi pasageri cu numărul un milion pe Aeroportul Internațional Cluj

Meron Gribetz, inginer și antreprenor israelian în domeniul tehnologic, împreună cu companionul său Pete, sunt cei doi călători transportați de compania aeriană poloneză LOT care au împărțit premiul acordat pasagerului cu numărul un milion din acest an.

Meron Gribetz, fondator al companiilor Meta din Silicon Valley (producător de tehnologie pe bază de realitate augumentată) și Inner Cosmos (creator al unei ”pastile” digitale pentru reechilibrarea rețelelor neuronale) și cățelul său Pete au ajuns pentru prima dată în Cluj-Napoca, primul în calitate de speaker la evenimentul Techsylvania, care se desfăşoară chiar în această perioadă. ”Sunt aici pentru prima dată, iar până acum a fost o călătorie foarte interesantă. Sunt originar din Israel, dar acum locuiesc în San Francisco, iar mâine voi vorbi la Techsylvania. Vă mulțumesc și cred că asta vrea să vă spună și prietenul meu”, a spus Meron Gribetz, acompaniat zgomotos de Pete, la coborârea din cursa de Varșovia.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 din acest an a fost selectat și premiat marți, în cadrul unui moment festiv organizat la aeronava care efectua zborul LOT 651 de la Varşovia la Cluj-Napoca, în prezenţa reprezentanților aeroportului, ai companiei aeriene, ai autorităţilor locale și mass-media.

“Suntem foarte bucuroși să participăm la această celebrare și dorim să felicităm atât pasagerul cu numărul 1 milion care a zburat cu LOT Polish Airlines către Cluj-Napoca, cât și Aeroportul Internațional Cluj. Se poate observa o recuperare rapidă a traficului aerian. Deservim destinația Cluj-Napoca din 2016 și este o destinație foarte importantă pentru noi. Profitând de această ocazie, aș dori să îi invit pe oaspeții români să descopere Polonia – programul nostru de zbor este convenabil, fiind foarte ușor să planificați un city break în Varșovia sau chiar vacanțe mai lungi în Polonia.”, a declarat cu această ocazie Krzysztof Moczulski, directorul de Comunicare al companiei LOT Polish Airlines. El a fost competat de Jakub Malecki, director LOT pentru România care a afirmat: ”Suntem foarte mulțumiți de cursa Varșovia – Cluj-Napoca, uneori, pe timpul verii nu reușim să oferim suficiente locuri pasagerilor care vor să ajungă în orașul dumneavoastră.”

„Aeroportul Internaţional Cluj depăşeste astăzi pentru a 11-a oară în istoria sa, pragul de 1.000.000 de pasageri. Este evident faptul că aeroportul clujean rămâne un motor de dezvoltare al regiunii, iar eforturile constante depuse de întreaga echipă profesionistă şi dedicată a aeroportului, pentru creşterea conectivităţii regiunii și recuperare a traficului, trebuie să continue cu scopul de a păstra poziția de lider al aeroporturilor regionale din România.”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, a apreciat că ”aniversarea pasagerului cu numărul 1 milion a devenit, în timp, un eveniment simbol al Aeroportului Internaţional Cluj, iar anul acesta este sărbătorit cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021”. El a aniticipat că până la finalul anului va fi depăşit din nou pragul de 2 milioane de pasageri, ținta pentru anul viitor fiind 3 milioane de pasageri.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în 2010, iar de atunci acest eveniment a fost aniversat în fiecare an, cu excepţia anilor 2012 şi 2020.

Primele zboruri LOT Polish Airlines au fost operate de pe Aeroportul Internațional Cluj în martie 2016, iar în prezent compania aeriană operează zilnic zboruri spre Varșovia, devenind o un reper pentru cei ce călătoresc spre destinații precum New York, Toronto sau Chicago. Evenimentul a adus în prim-plan zborurile spre capitala Poloniei. LOT Polish Airlines este una dintre cele mai vechi 12 companii aeriene din lume, care desfășoară zboruri încă din anul 1929, iar Aeroportul din Varșovia oferă un acces facil spre destinații din Europa, America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut