Doi bărbaţi, reţinuţi pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a doi inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„La data de 08.05.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a doi inculpaţi, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în perioada aprilie-mai 2024, aceştia au procurat, deţinut, manipulat şi comercializat diferite cantităţi de substanţe psihoactive (2-CMC). În ziua de 07.05.2024, unul dintre inculpaţi a fost prins în flagrant în timp ce deţinea şi transportă peste 500 grame de substanţă psihoactivă (2-CMC) destinată vânzării”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, tot miercuri a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Cluj – Poliţia Municipiului Turda şi ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj şi jandarmilor din cadrul IJJ Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut