Dobânzi rezonabile la noua emisiune de titluri de stat Tezaur

Începând de luni, 3 octombrie a.c., românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%.

Titlurile de stat din această nouă emisiune au valoarea nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată și pot fi cumpărate astfel: * între 03 – 25 octombrie – online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual; operațiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului; detalii sunt disponibile pe Ghid Tezaur online și Tezaur online * între 03 – 26 octombrie 2022 – de la unitățile Trezoreriei Statului * între 03 – 25 octombrie, în mediul urban, repectiv între 03 – 24 octombrie în mediul rural, prin subunitățile Poștei Române.

Dobânda este anuală și se plătește la datele stabilite în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. La achiziția titlurilor sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la Secțiunea Datorie publică – Titluri de stat pentru populație și pe site-ul www.posta-romana.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut