Dobânzi record la titluri de stat

Începând de luni, 4 iulie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 8,25% şi 8,6%, cele mai mari de la lansarea programului.

Ministerul Finanţelor a anunțat că titlurile au valoarea nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. La cumpărare, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate: * între 4 şi 26 iulie – online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual (SPV); operaţiunile care pot fi realizate online sunt deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului * în perioada 4 – 27 iulie – de la unităţile Trezoreriei Statului * între 4 şi 26 iulie – în mediul urban, respectiv între 4 şi 25 iulie – în mediul rural, din subunităţile Poştei Române.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut