Doar un sfert dintre medicii de familie clujeni participă la campania de vaccinare anti COVID

Aproape 100 de medici de familie din județul Cluj au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii iar jumătate dintre ei deja au început deja procesul de imunizare. Reprezentanții DSP Cluj au declarat pentru Făclia că 94 de medici de familie din județ au încheiat contracte pentru a se alătura procesului de vaccinare în cabinetele proprii, iar 54 dintre ei deja au început campania.

Potrivit datelor prezentate de Prefectura Cluj, 1379 de clujeni au apelat la medicii de familie pentru a se imuniza. Dintre aceștia, 235 s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Programările persoanelor la vaccinare în cabinetele medicilor de familie nu se fac prin platforma de programare, ci se realizează pe listele deschise la medicii de familie. Vaccinările în cabinetele medicilor de familie se desfăşoară în afara programului de lucru obişnuit. Fiecare medic de familie îşi va stabili propriul program de vaccinare, în funcţie de orele contractate cu Casa Naţională de Asigurări, aşa încât să existe un program destinat strict pentru vaccinarea persoanelor doritoare împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare prin intermediul medicilor de familie a demarat în 4 mai.

La nivelul județului Cluj, își desfășoară activitatea 351 medici de familie, din care 236 în mediul urban şi 115 în mediul rural (75 comune). În 2 comune nu sunt medici de familie (Ploscos, Vad) datorită numărului mic de pacienţi înscrişi la medicul de familie, acesţia au plecat din comună. În aceste comune, serviciile de asistență medicală sunt asigurate de medici din alte zone.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut