DNA: Sorin Apostu, acuzat că a primit 45.000 de euro de la administratorul firmei Brantner Vereş

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, este acuzat că a primit 45.000 de euro de la administratorul unei firme de salubritate, Călin Stoia, care a fost şi el arestat.

“În perioada 2010 – 2011, inculpatul Stoia Călin Mihai, în calitate de administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S. A., a remis inculpatului Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj-Napoca, suma totală de 188.760 lei, echivalentul a 45.000 de euro, cu titlu de mită. Stoia Călin Mihai a dat această sumă de bani pentru ca inculpatul Apostu Sorin să îi favorizeze firma în obţinerea contractului de salubrizare a municipiului Cluj-Napoca şi pentru ca acest contract să se deruleze fără incidente. Ca urmare, la data de 28 iulie 2010, între Primăria Cluj-Napoca şi SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S. A. a fost încheiat contractul de salubrizare pentru o perioadă de 8 ani”, precizează DNA, vineri, într-un comunicat transmis presei.

În comunicat se mai spune că “pentru a crea aparenţa de legalitate a remiterii acestei sume de bani, suma de 188.760 de lei a fost achitată cu titlu de plată a unor contracte de consultanţă juridică, încheiate fictiv între firma beneficiară a contractului de salubrizare şi Cabinetul de avocatură al învinuitei Apostu Monica Undina, soţia lui Apostu Sorin, în condiţiile în care asistenţa juridică aferentă acestor contracte este inexistentă”.

DNA precizează că Stoia a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Curţii de Apel Cluj.

Primarul Sorin Apostu a fost arestat pentru 29 de zile în noaptea de joi spre vineri, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată, tot atunci fiind arestat şi Călin Stoia.

Articole din aceeasi categorie