Directorul ABAST, acuzat de abuz; USR-PLUS Cluj cere măsuri

Alianța USR-PLUS Cluj cere Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor să trimită Corpul de Control la Administrația Bazinală Someș Tisa (ABAST).

Conducerea USRPLUS Cluj a solicitat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor luarea de urgență a unei poziții oficiale în legătură cu situația semnalată de presa locală și Sindicatul Mureșul din Apele Române, cu privire la acțiunile directorului Administrației Bazinale Someș-Tisa (ABAST), Ovidiu Vișan, de abuz asupra unei angajate.

Alianta USR PLUS mai solicită Ministrului Mediului, Apelor și Padurilor, Barna Tanczos, trimiterea Corpului de Control al ministerului pentru verificarea modului în care Ovidiu Vișan a gestionat „deversarea ilegală” efectuată de Compania de Apă Someș pe parcursul lunii decembrie 2020.

Ca urmare a lipsei de experiență în domeniu și a obedienței pe linie politică, Ovidiu Vișan a încercat ascunderea acestei deversări în loc să o stopeze și să diminueze efectele acesteia. Alianța USR PLUS, prin programul de guvernare, dorește profesionalizarea conducerilor instituțiilor publice, a regiilor și societăților la care statul este acționar majoritar, a deconcentratelor și a tot ce ține de administrația publică locală. Numirea prin concurs desfășurat transparent, fără influență politică este singura modalitate de a rezolva situații similare celei semnalate acum”, spun reprezentanții alianței.

Prin documentul înaintat, USR PLUS a cerut să fie informat dacă Ovidiu Vișan a solicitat HIDROELECTRICA creșterea volumului de apă pe râul Someș pentru creșterea gradului de diluție a materiei fecale deversate de catre Compania de Apă Someș, numărul controalelor efectuate și ce sancțiuni au fost aplicate Companiei de Apă Someș, in condițiile în care deversarea materialelor fecale fară a fi trecute prin stația de epurare este o practica frecventă a companiei clujene.

De asemenea, USR PLUS solicită președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, să precizeze când a avut loc ultimul control la Compania de Apă Someș și să pună la dispoziție raportul de control.

A.M.C.

 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut