Directorii aeroporturilor românești caută soluții de relansare a traficului aerian

În perioada 26 – 27 mai se desfășoară la București Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), eveniment ajuns la ediția 30, care reunește peste 150 de participanți din țară și străinătate.

În actualul context geo-politic și având în vedere pandemia Covid-19, care a afectat grav transportul aerian, Conferința Asociației Aeroporturilor din România urmărește identificarea oportunităților de cooperare cu factorii de decizie din domeniul aviației civile pentru implementarea unor strategii și a unor măsuri concrete de sprijin pentru dezvoltarea transportului aerian din România și a redresării traficului aerian. Totodată, conferința are ca scop crearea unui schimb de experiență, de bune practici și de cunoștințe între reprezentanții aviației civile din România și din străinătate.

Tema evenimentului din acest an este ”Transportul Aerian în Contextul Pandemiei Covid -19”.

“Pandemia Covid-19 a afectat transportul aerian la nivel internațional, dar sperăm să recuperăm traficul de pasageri într-un timp cât mai scurt. Cel mai probabil, traficul de pasageri va înregistra valorile din 2019, de dinaintea pandemiei, în anul 2024. Deocamdată, din datele pe care le avem în acest moment, traficul de pasageri pe aeroporturile din România reprezintă 75% din traficul înregistrat în 2019. Pe primele 4 luni, în România au fost în total aproximativ 4,9 milioane de pasageri, iar în aceeași perioadă a anului 2019 s-au înregistrat 6,5 milioane de pasageri. În contextul reluării traficului de pasageri, atragerea de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii este una din principalele priorități pentru aeroporturi. De asemenea, colaborarea cu celelalte instituții care au atribuții în aviația civilă este extrem de importantă în vederea implementării regulamentelor internaționale și naționale pentru îmbunătățirea serviciilor oferite pasagerilor și pentru creșterea gradului de securitate și siguranță pe aeroporturi” a declarat David Ciceo (foto centru), președintele Asociației Aeroporturilor din România și directorul general al Aeroportului Cluj, care conduce lucrările conferinței.

La ediția din acest an a Conferinței AAR participă Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Mihai Precup – secretar de stat în Ministerul Finanțelor, Nicolae Stoica – directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române, Marius Cojoc – directorul general al ROMATSA, directorii generali ai aeroporturilor din România, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații, Poliției de Frontieră, Ministerului Dezvoltării și ai companiilor aeriene, precum și specialiști ai companiilor cu activitate în industria aviației civile din țară și din străinătate.

Asociația Aeroporturilor din România a fost înființată în 1999 și reunește în prezent 22 de membri, printre care 16 aeroporturi și firme din domeniul aeroportuar.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut