Dîncu: Armata română, cea mai avansată componentă de modernitate în societatea noastră

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că Armata română este „cea mai avansată componentă de modernitate” din societatea românească, acest lucru fiind, în opinia sa, datorat calităţii de membru NATO pe care o are România.

„În acest moment, Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. În foarte mare măsură, faptul că suntem membri ai NATO a ajutat Armata să meargă înaintea societăţii”, a declarat Dîncu, vineri dimineaţa, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru.

El a precizat că mandatul său la Apărare va fi sub semnul continuităţii.

„Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii, pentru că va trebui – şi ştiu că nu e un lucru uşor – să duc mai departe marile proiecte pe care în acest moment le are Armata română”, a adăugat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a spus că „va trebui să participăm la un proiect care înseamnă rezilienţa României”. „Rezilienţa României înseamnă capacitatea României de a se adapta la situaţii neprevăzute, de a avea o capacitate naturală de adaptare”, a completat el.

Dîncu a spus că va acorda o atenţie deosebită calităţii vieţii personalului militar. „Mă interesează foarte mult oamenii (…), sunt cel mai important capital. Este importantă tehnologia, dar oamenii în primul rând. Mă va interesa calitatea vieţii şi nivelul de viaţă al oamenilor”, a spus ministrul.

Dîncu a vorbit despre „un parteneriat loial”. „Va trebui să fiu, şi eu aşa înţeleg, legătura dintre civili şi militari într-o societate. Vreau să facem un parteneriat loial, în care eu voi încerca să fiu cea mai bună interfaţă cu societatea politică, cu societatea civilă în general, cu Parlamentul şi în acelaşi timp să pot să apăr Armata, aşa cum Armata ne apără pe noi”, a adăugat Dîncu.

El s-a referit şi la subiectul achiziţiilor militare. „Într-o situaţie cum este cea de acum, avem nevoie de o dotare la cel mai înalt nivel”, a arătat Dîncu.

Ministrul a vorbit despre parteneriatele din interiorul NATO ca despre „un nivel de civilizaţie, o familie modernă care se bazează pe valori, nu numai pe angajamente şi pe tratate”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut