Din nou la școala online

Școlile din două localități clujene trec în scenariul doi de funcționare, începând de azi, din cauza ratei de infectare cu coronavirus, care a depășit 6 la mia de locuitori.

Autoritățile clujene au aprobat modificarea scenariilor  de funcționare pentru unitățile de învățământ din comunele Cătina și Ploscoș, cu aplicabilitate în săptămâna 20-24 septembrie 2021. Conform acestora, în localitatea Cătina, incidența este de  7,78, iar la Ploscoș este de 9,65 la mia de locuitori.

La nivelul județului Cluj, mai multe clase din unele unități de învățământ în care s-au confirmat cazuri de infectări cu coronavirus  vor trece la cursuri online.

Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj se vor actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de situația privind evoluția epidemiologică raportată de Direcția de Sănătate Publică Cluj, conform prevederilor legale în vigoare.

Județul Cluj a depășit pragul de 2 la mia de locuitori (2,17) în ce privește infectările cu cornavirus.

În weekendul care a trecut, autoritățile au raportat 425 de noi infectări cu coronavirus, în județul Cluj, în urma efectuării a 4.469 de teste. Din aceste cazuri, 182 au fost raportate duminică.

De asemenea, în weekendul care a trecut, s-au mai înregistrat șase decese.

În prezent, la ATI, sunt internate 35 de persoane. Până acum, s-au vindecat și au fost externate 3.241 de persoane, din care 2.203 din județul nostru, dar au decedat 1.083 din care 678 din Cluj.

În acest moment sunt internați 342 de pacienți.

La nivel național, un număr de 3.817 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 35.000 de teste, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.148.710 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus şi 1.079.408 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, până la această dată, au fost prelucrate 9.388.634 de teste RT-PCR şi 2.870.487 de teste rapide antigenice.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut