Din moarte, viață…

Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru semeni necunoscuți, aflați în suferință.

„La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni. Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac” – informează Agenția Națională de Transplant, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ANT, responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească.

„Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi. Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal. Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil” – precizează ANT, mulțumind „din suflet” familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă, pentru gestul plin de umanitate.

De asemeni, ANT își exprimă respectul și recunoștința pentru echipele medicale implicate în această activitate „atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță”.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut