“Din intimitatea interioarelor de odinioară”

*10 ianuarie – 10 februarie*

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei se pregătește să inaugureze o nouă expoziție, pe instalatia 10×10 de pe Bulevardul Eroilor.

Expoziția outdoor intitulată Din intimitatea interioarelor de odinioară își propune să aducă în atenția publicului cele mai frumoase piese din colecția de mobilier a instituției, anunță organizatorii.

În patrimoniul muzeului clujean, această colecție își are locul ei bine definit. Exponatele sunt reprezentative pentru cele mai importante curente artistice din istoria ebenisticii europene: Renașterea, barocul, rococo-ul, neoclasicismul, stilurile Empire, Louis Philippe, Biedermeier sau stilul victorian.

Din punct de vedere cronologic, piesele de mobilier aparținând muzeului de istorie clujean sunt dispuse pe intervalul secolelor XVI-XX, iar majoritatea provin din zona Europei Centrale. Opere ale unor meșteri locali sau realizate în centre de producție renumite din Ungaria, Austria sau Germania, piesele ne vorbesc despre gusturile, canoanele artistice și identitatea culturală comună a teritoriului cuprins între Alpi și Munții Carpați, subliniază organizatorii expoziției.

Curator Melinda Mitu, design Török Károly

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut