Din fotoliul de orchestră | Sophie Dervaux, în dublu rol pe scena Filarmonicii din Cluj

*joi, 10 noiembrie*ora 19

Concertul simfonic al acestei săptămâni o aduce în fața noastră pe Sophie Dervaux, dirijoare și solistă, care va evolua alături de orchestra filarmonicii, promovând, totodată, fagotul, instrumentul său de suflet, în cadrul Concertului în Fa major pentru fagot, op. 24, al compozitorului Johann Nepomuk Hummel.

Sophie Dervaux a început studiul muzical cu chitara și clarinetul, iar la fagot cântă din 2003. S-a format la Conservatorul din Versailles și apoi a urmat cursurile Conservatorului Național Superior din Lyon și pe cele ale Academiei de Muzică Hanns Eisler din Berlin. Ulterior, s-a alăturat Academiei Orchestrei Filarmonicii din Berlin, avându-i ca mentori, printre alții, pe Carlo Colombo, Jean Pignoly, Volker Tessmann și Daniele Damiano. Actualmente, este cadru didactic la Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt din Viena și este invitată să susțină cursuri de măiestrie în întreaga lume.

Sophie Dervaux este laureată a numeroase competiții de talie internațională, dintre care amintim Concursul Internațional de Muzică ARD din München (2013) și Beethoven Ring Bonn (2014).

A performat alături de orchestre celebre, cum sunt Filarmonica din Viena, Orchestra Simfonică Radio Bavaria, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart sau Orchestre National de Lyon.

În programul muzical de joia aceasta vom mai regăsi: Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura operei Flautul fermecat și Simfonia nr. 41 în Do major, KV 551, „Jupiter”.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut