Din fotoliul de orchestră | Amalia Erdős şi Erich Türk, la Toamna Muzicală Clujeană

Festivalul anual Toamna Muzicală Clujeană continuă miercuri, 19 octombrie, de la ora 19, cu recitalul de orgă susținut de către Amalia Erdős şi Erich Türk la Biserica Evanghelică Lutherană din Cluj.

Vom regăsi în programul muzical: Dieter Acker – Myriaden II; Votiv-Blätter. Zum 100. Geburtstag von Max Reger; Triostinato. Hans Peter Türk- Ostinato per organo; Elegie; In honorem Honteri.

Absolventă a Liceului de arta „AUREL POPP” din Satu-Mare și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Amalia Erdős este lector universitar doctor în cadrul ANMGD Cluj, specializarea orgă.

Erich Türk este de asemenea absolvent al Academiei clujene de Muzică “Gh. Dima”. A studiat orga cu Ursula Philippi (Cluj) şi Mihai Rădulescu (Viena), iar clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) şi Gordon Murray (Viena). Între 1995-1999 a fost organist şi dirijor de cor la Biserica evanghelică din Mediaş. Este conf. univ. dr. în cadrul ANMGD, unde în prezent predă orgă, clavecin, bas cifrat, muzică de cameră şi organologie. Este membru al Ansamblului Baroc “Transilvania” şi al altor formaţii camerale.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut