Dezbatere pe tema transformării zonei Expo Transilvania din cartierul Mărăști

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) îi așteaptă pe clujeni la prima dezbatere publică din acest an, săptămâna viitoare, în data de 30 martie 2022, începând cu ora 17, tema acesteia fiind „Remenajare zona Expo Transilvania – cartier Mărăști”.

Conform reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, dezbaterea se va desfășura în format hibrid: fizic, la Casino – Centrul de Cultură Urbană și online, pe platforma electronică ZOOM.

Creșterea calității vieții clujenilor se află în topul priorităților noastre, motiv pentru care, în jurul acestui concept am creionat toate proiectele de investiții din ultimii ani. Așadar, și acest proiect de regenerare urbană propus pentru zona Expo Transilvania din cartierul Mărăști le va aduce clujenilor mai multe spații verzi, dar și spații publice de calitate. Noua configurație oferă posibilități multiple de petrecere a timpului liber, precum și transformări urbane cu spații publice multifuncționale, care vor beneficia de echipamente cu tehnologie de tip smart city, a declarat primarul Emil Boc.

Regenerarea zonei Expo Transilvania prevede obiective importante care vor contribui la creșterea calității spațiului public din cartierul Mărăști: amenajarea parcului Aurel Vlaicu; amenajarea unor străzi după conceptul de walkable city, în continuarea proiectului pilot de succes al străzii Molnar Piuariu; amenajarea de piste de biciclete, plantarea de aliniamente de arbori, creșterea suprafeței verzi. De asemenea, proiectul presupune eliberarea spațiului public prin construirea de parkinguri (450 de locuri de parcare). Proiectul de reamenajare a zonei Expo Transilvania va fi finanțat din fonduri europene și de la bugetul local, iar în acest moment se află în faza de proiectare și elaborare a documentațiilor de urbanism”, a explicat Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC și director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Prin proiectul denumitRegenerarea zonei verzi Expo Transilvania, amenajarea în baza conceptului walkable and smart-city a străzilor adiacente şi construire parking” va fi urmărită revitalizarea acestei zone din cartierul Mărăști prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente . Elementele arhitecturale propuse au rolul de a facilita buna funcționare recreativă a parcului și de a aduce completări simbolice și vizuale conceptului mai larg de amenajare a zonei.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut