Clujenii nu mai vor să facă slalom printre mașinile parcate pe trotuare

Primăria Cluj-Napoca a organizat, luni după-masă, dezbaterea publică online  pe marginea proiectului de hotărâre vizând aprobarea Regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, aflate în administrarea Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor. Mai mulți clujeni au dorit să își exprime punctul de vedere cu privire la problema locurilor de parcare din orașul nostru.

La începutul dezbaterii, viceprimarul Dan Tarcea a făcut câteva precizări în ce privește parkingurile din Cluj-Napoca și a subliniat că în cazul celui de pe strada Negoiu, spre exemplu, în momentul în care se va finaliza distribuirea locurilor de parcare în prima etapă, se vor lua toate celelalte cereri de parcare în această zonă și se va ține cont de vechimea lor, în primul rând.

Prezent la discuții, consilierul local USR-PLUS Radu Boloveschi a prezentat câteva dintre nemulțumirile clujenilor, pe acest subiect. El a subliniat că sunt necesare mai multe locuri de parcare pentru biciclete în oraș și a atras atenția că noul Parking Hașdeu va avea doar 11 asemenea locuri. Consilierul a mai susținut că sistemul „primul venit, primul servit”nu este cel mai eficient mod de a distribui locurile de parcare în oraș și că parcările nergulamentare sunt acceptate deja tacit în toate cartierele, existând în continuare o disproporție între nevoie și capacitatea de a oferi clujenilor astfel de locuri.

Un clujean din cartierul Între Lacuri a subliniat, la rândul său, că din păcate, în această zonă, orice suprafață a trotuarului care nu e protejată și uneori, chiar spațiu verde, devine parcare pentru mașini, iar acest lucru ar trebui reglemeentat cât mai repede, astfel încât și pietonii să se poată deplasa, fără a face slalom printre autoturisme.

Același aspect a fost semnalat, printre altele de către o clujeancă din Gheorgheni care a spus că pe strada unde locuiește, se parchează și pe o parte și pe cealalată parte a trotuarului, de multe ori neexistând loc efectivpentru pietoni.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut