Dezbatere cu tema „Reamenajare zonă Expo Transilvania – cartier Mărăști”

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a organizat, miercuri, o dezbatere publică cu tema „Remenajare zona Expo Transilvania – cartier Mărăști”. Svopul întâlnirii a fost acela de a strânge cât mai multe opinii de la experți, cetățeni și proiectanți.

Prezent la dezbatere, primarul Emil Boc a declarat că zaceastă zonă este una cu impact major pentru calitatea vieții celor care locuiesc în cartierul Mărăști.

„Ne-am luptat în instanță un număr mare de ani ca acolo să nu se facă blocuri, ci parc. Am reușit acest lucru. De asemenea, ne facem datoria să asigurăm finanțarea. Între cele două etape, dumneavoastră (n.red- proiectanții) trebuie să ne puneți la dispoziție cea mai bună soluție de calitate a vieții pentru Mărăști, după ce vă consultați cu specialiștii, cetățenii. Merită ca acest cartier fanion al orașului să se dezvolte”, a spus Emil Boc.

Totodată, primarul a amintit că unul dintre obiectivele municipalității este acela este de a crea cât mai multe spații verzi și a punctat cele mai importante proiecte și stadiul lor, în acest sens.

Prin proiectul denumitRegenerarea zonei verzi Expo Transilvania, amenajarea în baza conceptului walkable and smart-city a străzilor adiacente şi construire parking” va fi urmărită revitalizarea acestei zone din cartierul Mărăști prin regenerarea și extinderea Parcului Aurel Vlaicu, amenajarea străzilor și spaţiilor publice adiacente și dotarea acestora cu echipamente . Elementele arhitecturale propuse au rolul de a facilita buna funcționare recreativă a parcului și de a aduce completări simbolice și vizuale conceptului mai larg de amenajare a zonei.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut