Dezbatere: Benzile desenate – creație și industrie

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de prezență la Cluj-Napoca, Institutul Francez lansează o serie de dezbateri și ateliere dedicate industriilor culturale și creative (ICC), pentru a încuraja schimbul de bune practici și dezvoltarea de cooperări între Franța și România, în acest domeniu.

În contextul Anului Benzilor Desenate în Franța și al Lunii Francofoniei, joi, 11 martie, de la ora 19:00, va avea loc o dezbatere cu tema „Benzile desenate – industrie și creație”, (live pe Facebook și cu traducere simultană pe Zoom) cu invitați din Franța și România care activează ca artiști, editori sau responsabili de comunicare în acest domeniu. Se va discuta despre procesul creativ, dar și despre aspectele comerciale ale publicării de bandă desenată.

Invitați: Diane Fayolle – creatoare de benzi desenate, cunoscută în special pentru transformarea cărții Micul Prinț în bandă desenată; Maria și Ileana Surducan – creatoare de benzi desenate, care au scris și ilustrat numeroase cărți de benzi desenate și romane grafice, publicate în România și în Franța; Marc-Antoine Fleuret – editor și director al editurii Les Aventuriers de l’Étrange, care publică bandă desenată străină în spațiul francofon; Matei Sâmihăian – PR Grupul editorial Art, pentru imprintul Grafic, care publică benzi desenate și romane grafice. Moderatoare: Ioana Costaș – directoare delegată a Institutului Francez din România la Cluj-Napoca.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut