Dezastru în Gruia: CFR Cluj, eliminată rușinos de Pyunik Erevan!

O nouă pagină rușinoasă pentru fotbalul românesc: campioana CFR Cluj a fost eliminată din primul tur preliminar al Ligii Campionilor de către anonimii de la Pyunik Erevan, după 1-1 la finalul celor 90 de minute, 2-2 după 30 de minute de prelungiri, și 3-4 după executarea loviturilor de departajare! CFR a avut meciul la discreție, însă golurile primite în minutele.89 și mai ales cel din minutul 119 (!!!) au consfințit o tactică dezastruoasă aleasă de Dan Petrescu și pentru acest meci. Vin vremuri tulburi în Gruia!

Dan Petrescu a început partida cu: Bălgrădean – Cr. Manea, Graovac, Burcă, Camora – Boateng, Cvek , Deac – Păun, Debeljuh, Roger. Kolinger s-a accidentat în ziua meciului, iar locul său în centrul apărării a fost luat de Graovac.

CFR începe în forță și, în min.2, Păun are primul șut la poartă de la 25 de metri, însă Yurcenko respinge în corner. Campionii deschid scorul prin Boateng, min.6, după o reluare imparabilă cu capul, în urma unei lovituri libere excelent executată de Deac. 1-0! Portarul armenilor respinge greu, peste transversală, șutul trimis din colțul careului de același Păun, min16. Kovalenko respinge in extremis din fața lui Camora, care ar fi rămas singur cu portarul, în min.23. La fel ca în meciul tur, armenii sunt incapabili să creeze pericol la poarta lui Bălgrădean. Ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.26: Manea trimite mingea cu capul în bară, acesta ajunge la Boateng, dar șutul său este respins de Yurcenko de pe linia porții cu un reflex de zile mari! Balonul a ricoșat apoi la Păun, care l-a introdus în plasă, dar mijlocașul se afla în poziție de offside. Pyunik iese în sfârșit la joc și are primul șut spre poartă în min.35, prin Dashyan, însă mingea trece mult peste transversală. Nimic notabil până la pauză, iar CFR intră la cabine cu un avantaj minim pe tabelă.

Echipa din Gruia nu mai forțează ca în prima repriză, mulțumindu-se cu atacuri purtate pe contraatac și cu închiderea culoarelor spre poarta lui Bălgrădean. O nouă ocazie uriașă de gol pentru CFR, în min.60: Deac trimite spre poartă din lovitură liberă, Yurcenko respinge de lângă bară, Cvek recentrează, însă Debeljuh nu reușește nici el să-l învingă pe portarul armean! Dan Petrescu face prima modificare în echipa sa, în min.70: iese Păun, și intră Petrila. Cvek șutează și el la poartă, în min.73, însă fără probleme mari pentru portar. Dublă schimbare la CFR, în min.86: intră Dugandzic și Bordeianu, ies Debeljuh și Cvek. Lovitură de teatru în min.89, Gajic trimite cu capul în poarta lui Bălgrădean, în urma unei lovituri de colț! 1-1! Tactica lui Dan Petrescu și-a arătat din nou roadele. Petrila șutează dintr-o bucată de la distanță mare, în min.90+4, dar mingea trece puțin peste transversală. 1-1 după timpul regulamentar! Urmează prelungiri!

În min.91, Mladenovic șutează spre poartă, dar Bălgrădean reține. CFR revine în avantaj, în min.94, după reușita splendidă a lui Petrila, lansat excelent în careu de către Deac! 2-1! O nouă schimbare la clujen, în min.96: iese Roger și intră Yeboah. Deac trimite peste poartă, în min.100. Emoții mari pentru CFR din nou, în min.104, la pătrunderea lui Davydyan, care cade în interiorul suprafeței de pedeapsă de lângă Manea. Arbitrul italian nu fluieră însă nimic, și pe bună dreptate. Pauză din nou în Gruia.

Penalty în min.108 pentru Pyunik, după un fault făcut de Burcă în careu! Execută Harutyunyan, dar Bălgrădean reține formidabil! Rămâne 2-1! Boateng și Deac ies de pe teren în min.114, intră Yuri și Muhar. Incredibil: Pyunik egalează din nou, în min.119, prin Gajic, după un șir inexplicabil de erori în defensiva lui CFR!!! 2-2!!! Fluier final! Calificarea se va decide în urma loviturilor de departajare!!!

Penaltyuri:

  • Dugandzic: 1-0!
  • Cociuc: 1-1!
  • Petrila: bară!
  • Davydyan: 1-2!
  • Burcă: 2-2!
  • Harutyunyan: 2-3!
  • Muhar: 3-3!
  • Avagyan: 3-4!
  • Camora: ratare!!!!

Dezastru pentru CFR Cluj! Pyunik Erevan se califică în turul următor după un final neverosimil în Gruia!!! Astfel, campioana României pierde, dintr-un singur șut, atât prezența în Champions League, cât și pe cea din Europa League, continuând în Europa doar în preliminariile Conference League!

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut