Desfășurare de forțe, pentru siguranța procesului electoral

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca și alte structuri MAI), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, dar și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Potrivit IPJ Cluj, în perioada 5-6 decembrie, 598 de polițiști, 270 de jandarmi și 250 de reprezentanți ISU vor asigura paza și protecția a 643 din cele 665 de secții de votare constituite pe raza județului. În data de 6 decembrie, 308 polițiști, jandarmi și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

„Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 107 polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și specialiști. Au fost angrenați în misiuni de protecție 106 lucrători MAI, pentru transportul materialelor electorale, până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare” – informează IPJ Cluj.

Conform aceleiași surse, în ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj va avea în responsabilitate 530 de secții de votare, constituite în 340 de locații, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj și Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca vor avea în responsabilitate 135 de secții de votare, dispuse în 135 de locații, unde vor fi prezenți 135 de jandarmi.

„Pentru un plus de siguranță, la nivelul județului Cluj au fost constituite 10 zone de siguranță publică specială, în care vor acționa peste 70 de polițiști și jandarmi. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a locației în care vor fi preluate dosarele cu rezultatul votării și materialele electorale de la cele 665 de secții de votare. De asemenea, 250 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale” – precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut