Deputatul Sabin Sărmaș: Companiile româneşti au ratat şansa de a se transforma digital ieftin

Companiile româneşti au ratat şansa de a se transforma digital ieftin, astăzi IT-iştii sunt extrem de scumpi, dar preţul supravieţuirii trebuie plătit, consideră Sabin Sărmaş, preşedintele Comisiei de IT&C din Camera Deputaţilor.

Acesta a participat luni, la Constanţa, la evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „Digital UP – Dezvoltarea Antreprenorială pentru IMM-uri”, de către Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).

„Digitalizare înseamnă supravieţuire. Companiile româneşti au ratat şansa de a se transforma digital ieftin, astăzi IT-iştii sunt extrem de scumpi, dar preţul supravieţuirii trebuie plătit. Cred că avem această şansă: o parte din mecanismele din PNNR care se adresează mediului privat pot fi un bun vehicul de transformare digitală a României. Avem aceşti experţi care ştiu să digitalizeze companiile non-IT, pentru că ele sunt baza economiei digitale. Nu companiile din IT sunt baza economiei digitale, ci transformarea digitală a companiilor care există deja pe piaţa din România. Asta înseamnă digitalizare: supravieţuire. Cine nu se transformă digital nu va supravieţui”, a subliniat Sabin Sărmaş.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut