Deputatul Patriciu Achimaș Cadariu reacționează la declarațiile rasiste ale premierului Ungariei

Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu, a reacționat la declarațiile făcute la Tușnad de către premierul Viktor Orban, potrivit cărora Ungaria respinge alte rase pentru a rămâne o națiune, lucru care s-a pierdut în țări occidentale în care europenii s-au amestecat cu non-europeni.

„E o politică de peșteră, un naționalism primitiv. Din păcate, nimeni nu vorbește despre progresul științei. Și știința, în anii 2000, ne-a adus decriptarea genomului uman. Adică, știm intim, în celulă, cine suntem și ce suntem. Și știm că suntem identici. Știm că fie albi, negri, cu păr închis la culoare, cu ochi albaștri, cu pistrui sau fără suntem aceeași specie, suntem oameni, nu diferim prin nimic. Analizele genetice ne-au arătat cât de apropiați suntem și faptul că avem strămoși din toată lumea aceasta.

S-ar putea ca dincolo de acel gard (construit de Ungaria împotriva imigranților – n.red.) să fie un individ venit din Asia Mică care să împărtășească foarte multe gene comune cu Viktor Orban. Folosim doctrinele și ideologiile pentru a crea zâzanie, în loc să folosim aceste argumente ale științei”, a mai declarat deputatul Patriciu Achimaș Cadariu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut