Deputatul Patriciu Achimaș Cadariu, noi acuzații la adresa ministrului Sănătății

Deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaș Cadariu lansează noi acuzații la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Medicul oncolog clujean spune că ministrul Rafila pare să aibă alte preocupări în timp ce zeci de mii de pacienți de cancer din România așteaptă din partea Ministerului Sănătății până la finele lunii iunie 2023 normele de aplicare a Legii privind Planul Național de Combatere și Control a Cancerului.

.

Deputatul patriciu Achimaș Cadariu susține că Alexandru Rafila nu a avut nicio obiecție față de Planul Național de Combatere și Control a Cancerului. „Dimpotrivă, aceasta a participat la toate momentele festive și a vorbit despre Plan în termeni pozitivi. Însă, acum, când mai are o lună de zile la dispoziție să pună pe masă normele de aplicare a legii, domnul Rafila se răsucește pe călcâi, pretinde că Planul nu e bun și împroașcă cu noroi în stânga și-n dreapta.

În absența poveștilor din pandemie dar la fel de dornic să rămână în prim plan, Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”, a declarat deputatul și profesorul clujean Patriciu Achimaș Cadariu referindu-se la afirmația ministrului Sănătății conform căreia Planul Național de Combatere şi Control a Cancerului trebuie modificat pentru că ar fi fost făcut de “neprofesioniști”.

“Nu e o dispută a profesioniștilor. Sunt aboslut uimit că un fost prieten, actualmente coleg de partid, face astfel de afirmații”, a spus prof. dr. Patriciu Achimaș- Cadariu, cel care a inițiat și coordonat elaborarea documentului strategic.

Profesorul clujean a declarat că este ciudat ca ministrul să pună epitete echipei științifice câtă vreme la Plan au contribuit și reprezentanți ai Ministerului de resort.

“Despre afirmația că Ministerul Sănătății nu a avut niciun cuvânt de spus în elaborarea Planului și că acesta a fost făcut de neprofesioniști: În primul rând, când s-a lucrat la Plan Alexandru Rafila personal plus membri din minister au fost la întâlnirile față în față sau online, a fost întotdeauna invitat și dacă nu a fost întotdeauna personal, a fost prin reprezentanți. Dar să spunem că nu ar fi fost nici reprezentanții acolo, deși au fost. A stat documentul 6 luni în transparență pe site-ul ministerului. De ce nu l-a amendat dl, Rafila în tot acest timp?”, s-a întrebat Patriciu Achimaș Cadariu.

Medicul oncolog clujean a afirmat că nu va accepta ca munca de luni de zile a unei echipe care vine după o muncă de ani de zile a unei alte echipe și munca sa de peste 10 ani de zile să fie terfelită în modul ăsta politicianist. „Dacă asta înseamnă că nu mă pricep la politică, da, recunosc, sunt un neprofesionist al acestui tip de politică, însă în niciun caz nu voi accepta să fie sacrificat interesul pacienților de cancer”, a mai afirmat Patriciu Achimaș Cadariu.

S.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut