Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu explică ce nu funcționează în cadrul campaniei de vaccinare

Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaților, social democratul Patriciu Achimaş-Cadariu consideră că principala cauză care a făcut ca lucrurile să nu arate, de la un moment dat, foarte bine în cadrul campaniei de vaccinare este comunicarea.

Reputatul medic clujean susține că vaccinarea este arma pe care o deținem în acest moment în lupta cu pandemia iar comunicarea este un instrument foarte important. „Dacă am dat undeva greș, cu siguranță aici am dat greș pentru că nu am auzit să lipsească vaccinul, nu am auzit să nu fie bine organizate fluxurile de vaccinare. Și totuși dacă ne uităm în statistici, de la un moment dat, lucrurile nu arată foarte bine(…). Cred că uneori ne-am ferit de a vorbi prea mult de vaccinare tocmai pentru a nu face rău. Am susținut campania și am susținut realizarea unei comunicări corecte și adaptate fiecărui grup căruia ne adresăm. Se pare că nu am făcut suficient, ținând cont de rezultatele pe care le avem”, a declarat parlamentarul în cadrul unei intervenții la o emisiune a unui post regional de televiziune.

Fostul ministru al Sănătății susține că dacă nu ar fi fost medic cu greu ar fi fost convins de unele dintre persoanele care au participat la campania de vaccinare. „Poate că este potrivită comunicarea pentru un public al rețelelor de socializare, dar să nu uităm că populația României este mult mai mare și fiecare segment din această populație este importat și trebuie să ne adresăm pe limba lui. Dacă nu ai o experiență directă cu oamenii, dacă vii să dai și lecții de citit și dacă nu dai doi bani pe sănătate și educație, cu o atitudine libertariană, chiar dacă îți faci clipuri pe rețele de socializare, nu o să ajute cu nimic populația României, mai ales dacă nu o cunoști”, susține deputatul.

Patriciu Achimaș-Cadariu este de păre că nu este exclus un nou val al pandemiei ținând cont de faptul că în unele țări a început să crească numărul de cazuri de infectare cu COVID-19. Medicul spune însă că, de data aceasta, lucrurile stau diferit pentru că sunt multe chestiuni deja învățate și de care trebuie să se țină cont. „Din fericire am depășit valul anterior iar acum putem interveni direct în zona de vaccinare și să avem grijă de anumite măsuri pe care ar trebui să le menținem. Pe bună dreptate oamenii au simțit nevoia de relaxare după un an de restricții dar iată că lucrurile nu au dispărut și cred că nu e bine să lăsăm garda jos”, a spus deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut