Deputat USR PLUS de Cluj: „Susținem refacerea singurei coaliții care poate reforma România PNL – USR PLUS – UDMR”

Deputatul USR PLUS de Cluj, Radu Molnar, a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă, că în momentul de față, cel mai important aspect pe care decidenții politici trebuie să îl aibă în vedere este responsabilitatea.

Nu ne permitem să lungim această criză politică. Dacă era după noi, era rezolvată de acum o lună, adică dacă se respecta Constituția și moțiunea noastră de cenzură era pusă pe ordinea de zi, așa cum ar fi trebuit. PSD și PNL au decis să o tergiverseze. Pot să spun că am fost foarte dezamăgiți de decizia președintelui Klaus Iohannis de a amâna consultările cu partidele politice, este absolut anormal în condițiile de față. Este destul de clar, am dat dovadă de responsabilitate, am fost consecvenți, am dat dovadă de responsabilitate inclusiv în ce privește organizarea propriului nostru congres.

Mesajul care trebuie să ajungă cât mai repede și la Klaus Iohannis și la PNL este că trebuie să terminăm cu această criză politică cât mai repede, USR PLUS susține refacerea singurei coaliții care poate reforma România, și anume coaliția PNL – USR PLUS – UDMR”, a declarat deputatul Radu Molnar.

La rândul său, deputatul USR PLUS de Cluj, Viorel Băltărețu, a subliniat că formațiunea politică din care face parte nu a ieșit de la guvernare, ci a fost dată afară de la guvernare, prin acțiunile pe care le-a avut Florin Cîțu,

La început, în martie – aprilie, când l-a demis pe Vlad Voiculescu, noi am considerat că poate nu am înțeles bine, și mergem mai departe. După aceea, a urmat PNDL 3, și a venit la pachet cu demiterea lui Stelian Ion. Ceea ce pot să văd, din nou, zilele acestea, este că atât PSD, PNL, cât și președintele Iohannis încearcă să ne arate pe noi ca fiind cei responsabili. Dacă ne uităm, este din nou o coaliție a partidelor și a politicienilor vechi care încearcă să ne țină înafara guvernării, pentru că noi am arătat că vrem să facem reformă transpoarent, că trebuie să punem oameni competenți pe funcții prin concursuri corecte. De asemenea, s-a spus că noi nu vrem să ne luăm responsabilitatea de a veni la guvernare, dar din nou e un un lucru fals. A declarat asta și Dacian Cioloș care a spus că dorim la guvernare, dar singura soluție pe care o vedem este un guvern de dreapta reformator, care să aibă un program de guvernare foarte clar. Următorul guvern trebuie să fie unul care să implementeze reformele din PNRR și să facă investițiile asumate acolo”, a declarat Viorel Băltărețu.

Pe de altă parte, deputatul USR PLUS de Cluj, Oana Murariu, l-a atacat pe primarul Emil Boc, pentru poziționarea sa alături de Florin Cîțu.

CCR a subliniat foarte clar că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS a respectat toate condițiile, toate semnăturile au fost valide și ea trebuia discutată de îndată. Birourile reunite au votat să nu se discute și să așteptăm motivarea, adică o tergiversare, fiecare secundă care nu se discuta reprezintă o încălcare a Constituției”, a declarat Oana Murariu, care a mai subliniat că acest aspect are și implicații locale, pentru că Emil Boc este în echipa câștigătoare, adică îl susține pe Florin Cîțu.

Emil Boc se asociază cu ceea ce face echipa lui Florin Cîțu, din care face parte, adică cu încălcarea Constituției. Din punctul meu de vedere persoanal, pentru că Emil Boc mi-a fost profesor de Drept constituțional, să te asociezi și să susții un asemenea comportament … nu faci altceva decât să decredibilizeze pe actualul primar al Clujului”, a mai afirmat Oana Murariu.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut