Deputat USR de Cluj: „S-a oficializat trădarea față de români”

Parlamentarii USR de Cluj au criticat, în cadrul unei conferințe de presă, noua coaliție, numind-o monstruoasa coaliție și au tras un semnal de alarmă cu privire la la posibilele „abateri din drumul proeuropean al României în următoarea perioadă”. Totodată, aceștia au făcut referire și la „demiterea neconstituțională” a președintelui Senatului, Anca Dragu,

„Din perspectiva noastră, faptul că a fost demisă Anca Dragu și apoi a fost votat Florin Cîțu la șefia Senatului, reprezintă ultima mișcare a PNL față de Florin Cîțu. Dacă se va admite sesizarea noastră la Curtea Constituțională și Anca Dragu va fi readusă pe poziția de președinte al Senatului, să nu credeți că noi ne facem speranțe că va rămâne la șefia Senatului. Nu ne agățăm de funcții, doar că mișcarea strategică ar fi fost să se schimbe regulamentul Senatului, pentru că au majoritate și ulterior să schimbe președinția Senatului”, a declarat deputatul Oana Murariu.

Deputatul Radu Molnar consideră că prin noua coaliție s-a oficializat trădarea față de români. „S-a oficializat trădarea pe care o realizează PNL față de români, prin această monstruoasă coaliție între PSD și PNL. După ce au candidat împotriva PSD, PNL se ia acum de braț cu PSD, în această alianță moșită chiar de primarul Emil Boc. Audierile miniștrilor au fost o glumă sinistră, USR a avut dreptate, nu se poate lucra cu Florin Cîțu, și PSD și PNL l-au dat la o parte. Acum vedem adevărata față a politicii românești, ea care e alcătuită din USR și partidele vechi”, a spus deputatul.

Senatorul Cristian Bordei a menționat din nou personajele caragielești care alcătuiesc noul guvern și și-a exprimat îndoiala față de funcționarea acestei coaliții.

„Au fost multe momente hilare la învestire si avem multe personaje caragialești în guvern. Deja ne punem întrebarea cum va funcționa această coaliție, pentru că deja am văzut un atac în discursul lui Marcel Ciolacu la adresa PNL”, a declarat Cristian Bordei.

Deputatul Viorel Băltărețu a subliniat la rândul său, că deși vriza s-a încheiat cel puțin aparent, avem o coaliție anormală. „Vestea bună este că s-a încheiat criza politică, aparent, iar cea proastă e că avem un guvern susținut de o coaliție complet anormală, de o monstruoasă coaliție. PSD a dat deja în PNL. Nu am văzut nicio coerență și competență în privința listei de miniștri De ce au fost puși acești oameni în funcțiile respective – pentru că probabil sunt vârfurile din partide, iar pe de altă parte poate au fost puși acolo ca să mulțumească grupările din cele două partide și ca să aibă fiecare câte un loc călduț”, a afirmat Viorel Băltărețu.

Referindu-se la proiectele locale, deputatul a precizat că proiectul metroului de la Cluj, votat în cadrul ședinței de Consiliul Local de săptămâna trecută, este important și trebuie luat în considerare, dar în perspectivă. El a criticat, însă, costurile acestuia. Dubiul USR, a mai spus acesta, este legat de capacitatea Primăriei Cluj-Napoca de a gestiona proiectul. În opinia sa, e mult mai important să ne ocupăm de proiectul centurii metropolitane.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut