Deputat clujean: „Personal, consider că plecarea lui Sorin Cîmpeanu este o pierdere”

Demisia cu scandal a lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației „șifonează” imaginea coaliției de guvernare, în opinia unor politicieni clujeni. Alții consideră însă că, dimpotrivă aceasta nu va fi afectată.

„Demisia domnului Cîmpeanu nu va afecta coaliția de guvernare. Personal consider că plecarea domnului Cîmpeanu este o pierdere pentru Guvern și pentru educatie în general. Mereu am susținut ideea de stabilitate la nivel ministerial, cu atât mai mult la Ministerul Educației unde mandatul unui ministru în ultimul deceniu a fost în medie de un an de zile. Prea puțin timp ca să poți face și apoi să observi rezultatele schimbărilor care sunt atât de necesare în educație. Nu cunosc în amănunt detaliile acuzațiilor de plagiat, dar de la acuzații până la o decizie definitivă pe acest subiect este cale lungă și din acest motiv consider că demisia domnului Cîmpeanu este o pierdere”, a declarat deputatul PNL de Cluj, Sorin Moldovan.

„Nu se vor simți afectați (n.red cei de la guvernare) în niciun fel. Vor schimba ministrul și cu asta basta. Nu e prima situație de acest gen cu care se confruntă și pentru care  nu au fost niciodată penalizați la vot”, a afirmat, pe de altă parte, senatorul clujean USR, Cristian Bordei.

Vă reamintim că Sorin Cîmpeanu, aflat în centrul unui scandal de plagiat, şi-a anunţat joi seară demisia din funcţia de ministru al Educației. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al Educației”, a scris el pe Facebook. Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu și că va fi făcută rapid o nouă propunere de ministru al Educaţiei, și anume Sebastian Burduja.

Retragerea lui Sorin Cîmpeanu din fruntea Ministerului Educației a venit în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, în urmadezvăluirilor făcute de jurnalista Emilia Șercan.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut