Depunerea cererilor pentru granturi destinate investițiilor

Ministerul Economiei a anunțat că, începând din 1 noiembrie, se deschide sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanțare privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare.

Sesiunea are o durată de 30 zile lucrătoare și este cuprinsă în perioada 1 noiembrie – 16 decembrie 2022. Pe site-ul ministerului (economie.gov.ro) sunt postate HG nr.959/2022 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, Ordinul ministrului economiei nr.1181/2022 pentru aprobarea Ghidului solicitantului elaborat în baza HG nr. 959/2022, Anexele 1; 2; 2.1; 3; 4; 5; 6; 7 precum și formatul Excel aferent proiecțiilor financiare la Ghid, in format editabil.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative trebuie transmise la Registratura Ministerului Economiei (Calea Victoriei nr.152, sector 1, București), menționându-se pe plic ”Schema de ajutor de stat instituită prin HG nr.959/2022 – Direcția Politici Industriale și Competitivitate”, in intervalul orar: * L-J: 8.30 – 17.00 * V: 8.30 – 14.30. Orice solicitări pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la prevederile acestei scheme de ajutor de stat pot fi transmise la adresa de e-mail ajutordestat@economie.gov.ro.

Ajutoarele, în valoare totală de 300 de milioane de euro, vor fi acordate pentru realizarea de investiții inițiale sau pentru o investiţie iniţială în favoarea unei noi activităţi economice, fiind considerate costuri eligibile investițiile în active corporale și necorporale, costurile salariale estimate care rezultă din crearea de locuri de muncă în urma unei investiţii iniţiale, calculate pe o perioadă de doi ani sau o combinaţie între cele două.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut