Departe de lumea dezlănțuită

Departe de lumea dezlănțuită

La o zi după ce naționala de tineret a României a fost eliminată de la turneul final al Campionatului European Under 21, reprezentativa de seniori a comis-o în Armenia, unde a capotat cu 2-3, după ce a condus cu 2-1. Colac peste pupăză, Macedonia de Nord, pe care ai noștri au bătut-o cu 3-2, a furnizat o surpriză uriașă, impunându-se în fața Germaniei, în deplasare, rezultat care ne complică existența în Grupa J.

România a suferit primul eșec din istoria confruntărilor cu Armenia, care nu a contat pe vedeta Romei, Mikhtarian. Armenia, susținută de aproximativ 4300 de spectatori, care au ocupat 30% din capacitatea stadionului de la Erevan, s-a impus după un joc modest făcut de tricolori, în care au abundat greşelile. Cele şase schimbări făcute de selecţionerul Mirel Rădoi faţă de partida cu Germania nu au adus plus care era aşteptat, iar echipa a jucat liniar, a construit greoi, fără inspiraţie, portarul Florin Niţă fiind nevoit să salveze situaţia de mai multe ori. După o primă repriză albă, dar cu faze importante la ambele porți, gazdele au reuşit să deschidă scorul (56), prin Eduard Sperţian, cu un şut deviat de Toşca. România s-a avântat în atac în căutarea egalării, dar Iurcenko nu a avut probleme cu mingea trimisă de capul de Puşcaş (60). Niţă s-a opus golului la lovitura de cap a lui Adamian (61), la centrarea lui Barseghian. România a reuşit să întoarcă scorul în doar 11 minute, prin dubla lui Cicâldău (62, 72). La prima fază, mijlocaşul Universităţii Craiova a deviat foarte bine şutul-centrare al colegului său de club Bancu, iar la a doua a reluat cu capul mingea centrată de acelaşi coechipier.
Armenia a primit o mână de ajutor în minutul 78, când tricolorii au rămas în zece, după eliminarea lui Puşcaş, pentru o intrare periculoasă la Calisir, în condiţiile în care avea deja un cartonaş galben. Armenii au profitat la maxim de superioritatea numerică și s-au avântat în atac, bombardând poarta apărată de Niță, care a avut două intervenții salutare, în minutele 82, la șutul lui Șagoian la semiînălțime, și 83, cînd la blocat pe Adamian. Armenii au oferit un ultim avertisment în minutul 86, când același Adamian a fost blocat de Toșca.
În degringoladă, defensiva României a căzut la datorie de două ori, mai întâi în minutul 87, când Haroian a marcat dintr-o poziție de ofsaid, iar a doua oară în minutul 89, când Crețu, abia intrat pe teren, a comis fault în careu, iar centralul ne-a pedepsit cu lovitură de la 11 metri. Tigran Barseghian a executat bine și a adus victoria echipei sale. România nu a mai avut timp să replice și s-a terminat 3-2. Armenia conduce Grupa J, cu 9 puncte, urmată de Macedonia de Nord, care a bătut cvadrupla campioană mondială Germania, în deplasare. România, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele meciuri oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut