Departament nou de urologie în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj dispune de un departament nou de urologie.

Poziționat în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe str. Moților 19, acesta este dotat cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică. Aceste dotări – informează Consiliul Județean Cluj – permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între două și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

„În perioada imediat următoare, aici vor fi realizate intervenții precum: uretrocistoscopie, extragerea corpilor străini de la nivelul aparatului urinar inferior prin abord endoscopic, extragerea litiazei vezicale de dimensiuni reduse. De asemenea, vor fi efectuate biopsii ale formațiunilor tumorale uretrale / vezicale cu pensa la rece, puncții biopsii prostatice pentru formațiuni tumorale prostatice, precum și mici intervenții chirurgicale” – informează Consiliul Județean Cluj, sub a cărui autoritate funcționează spitalul.

Potrivit aceleiași surse, lucrările de modernizare și dotare au costat peste 380.000 lei, banii fiind asigurați atât din bugetul Consiliului Județean Cluj, cât și din fondurile proprii ale spitalului.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut