Demararea proiectului „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat”

În cadrul conferinței de presă organizate luni, 6 martie, de către reprezentanții instituțiilor participante, a fost anunțată demararea proiectului intitulat „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat”, inițiativă ce are drept scop promovarea reciprocă a unor valori culturale comune din Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

În cadrul conferinței, managerii instituțiilor implicate în proiect, Tudor Sălăgean (Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca), Lucian Vărșăndan (Teatrul German de Stat Timișoara), Adrian Vălușescu (Centrul Cultural Reduta Brașov) și Bogdana Banu, manager de proiect, au prezentat obiectivele proiectului și acțiunile concrete ce vor constitui programul cultural comun al instituțiilor amintite.

Astfel, manifestările vor debuta la Cluj-Napoca, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta), în perioada 12-14 mai, interval în care vor fi organizate o expoziție foto-documentară și un atelier educațional etnografic. Ulterior, între 9-11 iunie, Teatrul German de Stat Timișoara, care își desfășoară activitatea în sala Reduta a clădirii operei și teatrelor din Timișoara, va contribui în cadrul programului cu o piesă de teatru și un atelier educațional de teatru. De asemenea, Centrul Cultural Reduta Brașov va organiza un spectacol de balet și un atelier educațional de balet, în perioada 30 iunie-2 iulie.

Muzeul Etnografic al Maramureșului, care funcționează în clădirea Reduta din Sighetu Marmației, s-a alăturat inițiativei, urmând să contribuie prin afișarea câteva panouri expoziționale, în cadrul expoziției foto-documentare itinerante menite să prezinte istoricul și specificul redutelor culturale.

Pentru finalul proiectului, organizatorii anunță o producție video și o expoziție multimedia, ambele fiind disponibile online ulterior.

Proiectul „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul sesiunii de finanțare I/2023, valoare totală 127.999,75 lei și se desfășoară în perioada februarie-iulie 2023.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut