Delegaţie olandeză, la Primăria Dej

Săptămîna aceasta, marţi, viceprimarii oraşului olandez Dalfsen – Maurits von Martels şi Nicolaas Agricola, însoţiţi de doi consilieri locali şi reprezentanţii Fundaţiei „Dalfsen Helpt Ost Europa”, respectiv, preşedintele acesteia, Jan Maters, preşedintele de onoare al fundaţiei, Piet Minnema şi 11 voluntari, au fost oaspeţii primăriei municipiului Dej. Delegaţia a fost primită oficial de primarul Costan Morar şi viceprimarul Aurelian Mureşan, întîlnirea constituind un bun prilej de evocare a relaţiilor de parteneriat existente între administraţiile oraşelor Dalfsen şi Dej, ca de altfel şi între fundaţia olandeză şi instituţiile dejene cu care aceasta colaborează fără întrerupere din ianuarie 1990: Primăria, Consiliul local, Spitalul Municipal, ONG-uri, grădiniţe, şcoli etc.

Prezenţa delegaţiei olandeze se datorează, de asemenea, încheierii cu succes a ultimei misiuni a Fundaţiei DHOE, misiune începută în luna mai şi soldată cu înzestrarea unor cantine din Dej, cu blocuri alimentare moderne şi performante: Spitalul Municipal, Colegiul „Andrei Mureşanu”, Grup Şcolar „C. Brâncuşi”, Cantina Socială, Garnizoana Dej. O acţiune care, alături de celelalte întreprinse de voluntarii olandezi, constituie nu numai un ajutor dezinteresat în folosul dejenilor, ci şi un transfer de „know-how” în materie de management social şi administrativ.

Mulţumind partenerilor olandezi şi voluntarilor Fundaţiei DHOE, puternic implicaţi în activitatea de benevolat pe care o desfăşoară de 22 de ani în Dej şi nu numai, primarul Costan Morar a ţinut să-şi exprime profunda recunoştinţă, împreună cu a întregii comunităţi locale, pentru generozitatea şi devotamentul cu care olandezii şi-au oferit sprijinul pe parcursul acestor ani. Iar ca semn de preţuire, marcînd totodată momentul unui „bilanţ festiv”, primarul a înmînat conducătorilor delegaţiei şi preşedinţilor fundaţiei, cîte o diplomă de onoare.

Vizionarea unui film despre Dej şi o succintă informare despre oraş şi ultimele investiţii de care beneficiază acesta, precum şi vizitarea unor obiective turistice şi economice din municipiu, au încheiat vizita delegaţiei olandeze în municipiul de pe Someş.

M. Vaida

Articole din aceeasi categorie